Mahjong

Mahjong

Ești pasionat de jocurile de Majong? Atunci te afli la locul potrivit site-ul nostru de Mahjong! Avem multe jocuri de Mahjong pe care le poți juca absolut gratuit direct online, fără să descarci pe computer.

Cel mai popular joc care există în lume la ora actuală, este jocul de Mahjong . Există mai multe variante diferite ale acestui joc , dar în România se joacă mai mult versiunea web, online, spre deosebire de China unde jocul de Mahjong se joacă fizic, cu pietre de Majong, la ocazii sociale sau zilnic, acasă cu prietenii.

În versiunea în limba română a jocului Mahjong de pe internet, ai o tablă cu pietre de Mahjong la dispoziție . Ideea jocului de Majong este ca să elimini două pietre identice de pe tabla de joc. Faceți clic pe pietrele identice și ele vor dispărea. Eliminați toate pietrele de pe tabla de joc. Aceste jocuri frumoase de Mahjong sunt disponibile la http://www.mahjong.ro.

Versiunea oficială chineză a jocului este destul de diferită. Jocul de Mahjong este de obicei jucat cu patru persoane și arată mai mult ca și jocul de Remi. Fiecare jucător primește un anumit număr de pietre Majong și ei trebuie să le paseze mai departe. Ideea este ca pietrele aflate cât mai la baza grămezii să fie eliminate cât mai repede, pentru a lua un punctaj cât mai mare.

Există multe păreri cu referire la cine a inventat jocul de Mahjong și cât de vechi ar fi. Un mit bine – cunoscut este faptul că un filozof chinez din antichitate pe nume Confucius l-ar fi inventat în anul 500 î.Hr. , dar cele mai vechi pietre de joc Mahjong găsite până în prezent, sunt datate doar din anul 1890. Totuși, în secolul 15 au fost găsite cărți de joc cu aceleași simboluri și caractere ca și pe pietrele de Mahjong.

Denumirea Mahjong înseamnă literal tradus în română, vrăbiuță ciripitoare. Despre originea acestui nume de joc – Mahjong – s-au propus din nou diverse teorii. Se presupune că Confucius era un mare iubitor de păsări și acesta a botezat jocul după sunetul pe care îl fac pietrele atunci când acestea sunt distribuite pe tabla de joc. Acest zgomot seamănă un pic cu sunetul vrăbiuțelor certărețe.

www.mahjong.ro


Categorii


Jocuri Online

Comentarii inchise.